Nóż Samura Harakiri szefa kuchni
Noże wykonane są z jednowarstwowej japońskiej stali AUS-8.
- Ostrze wykonane z wytrzymałej stali AUS-8 Japan ok. 58-59 HRC
- Można nim kroić twarde i miękkie produkty bez obawy o ukruszenie stali
- Rękojeść wykonana z tworzywa ABS (można myć w zmywarce, choć ze względu na żywotność ostrza nie jest to zalecane)
- Bardzo dobra ergonomia, dobre leży w dłoni - można nim z łatwością manewrować
- Prosty i skuteczny, a przy tym w pełni profesjonalny system ostrzenia: wystarczy użyć kamienia i prowadnicy
- Przystępna cena (zważywszy, że są to oryginalne noże japońskie, wykute z japońskiej stali, a nie tanie podróbki)
Dane techniczne
- Długość całkowita: 330mm
- Długość ostrza: 208mm
- Długość rękojeści: 122mm
- Stal: AUS-8
- Hartowanie: 59 HRC
- Rękojeść: ABS
- Waga: 118g