Profesjonalna krajalnica typu mandolina z ochroną na palce. Szybko i sprawnie pokroi warzywa i owoce do sałatki, zupy, sosu lub na frytki.
Teraz przyrządzenie sałatki pójdzie jak z płatka. Warzywa do zupy? To zaledwie kilka chwil.
Takie urządzenie można spotkać w restauracyjnych kuchniach. Szeroka stopa ze stali nierdzewnej sprawia, że każdy produkt łatwo prześlizguje się przez niezwykle ostre ostrze wykonane z najwyższej jakości stali. Pozwala to ciąć bardzo precyzyjnie, a przy tym łatwo, szybko i bezpiecznie dzięki specjalnemu uchwytowi.
Mandolina została wyposażona w zintegrowane ostrze, co zwiększa bezpieczeństwo jej użytkowania. Na boku urządzenia znajduje się pokrętło, które pozwala wybrać kształt oraz grubość krojonych plastrów oraz przycisk do wyboru pomiędzy plastrami i julienne.
Krajalnica ma 2 funkcje krojenia:
- proste plastry - z regulacją grubości od 0 do 4 mm;
- julienne - cienkie, długie paski (od 0 do 4 mm);
Mandolina jest bardzo wygodna w użyciu. Można ją zarówno trzymać w ręce w pozycji pionowej, jak również ustawić na blacie pod kątem 45 stopni. Krajalnica ma dwie nóżki pokryte nieślizgającym się materiałem oraz rączkę również z tego samego tworzywa. To sprawia, że pewnie leży w dłoni i ułatwia pracę. Przy krojeniu większej ilości warzyw mandolinę można wygodnie ustawić na blacie. Specjalna składana podpórka utrzymuje urządzenie na miejscu i pod właściwym kątem.
Mandolina jest bezpieczna, ponieważ została wyposażona w specjalny uchwyt. Jednocześnie zabezpiecza on palce i przytrzymuje krojone warzywo, dzięki plastikowym, ostrym wypustkom oraz metalowym kolcom.
Krajalnica zajmuje niewiele miejsca w szufladzie, a jest prostym i poręcznym urządzeniem. Lepszym i bardziej precyzyjnym niż nóż.
Mandolinę można myć w zmywarce, chociaż ze względu na żywotność elementów tnących, zalecane jest mycie ręczne.
Długość: 29 cm
Szerokość: 12 cm
Grubość: 4 cm
Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne: PP, ABS, SBS, TPE