Udostępnij: |
Elektryczna ostrzałka uzupełnia katalog produktów marki Kyocera. Przeznaczona szczególnie do noży ceramicznych tegoż samego producenta ze względu na zastosowane diamentowe ostrze. Pozwoli naostrzyć noże stalowe Ostrzałka jest mobilna - zasilana czterema bateriami R6, a ze względu na niewielkie rozmiary - może być łatwo przechowywana także w szufladzie. Zastosowany mechanizm jest w stanie likwidować wyszczerbienia do 0,5 mm. Konstrukcja posiadająca rowki prowadzące ułatwia pracę pozwalając utrzymać odpowiedni kąt ostrzenia. Ostrzałka jest uniwersalna - nadaje się zarówno dla osób prawo jak i leworęcznych.
Produkt nie powinien być używany do ostrzenia noży ceramicznych innych niż marki Kyocera.
Prezentowana ostrzałka jest jednym z wielu produktów marki Kyocera - jednego z najbardziej znanych japońskich producentów, który od 1984 roku opracowuje własne materiały ceramiczne wytwarzane na bazie dwutlenku cyrkonu i węglika cyrkonu. Obie substancje odznaczają się niezwykłą gęstością i czystością, dzięki czemu wszystkie ceramiczne produkty są bardzo odporne na zużycie a twardością ustępują jedynie diamentowi. Nie odbarwiają się i nie niszczą pod wpływem zarówno kwasów jak i zasad. Ich powierzchnia nie koroduje, nie przepuszcza zarazków, oleju, soli itd. Wyprodukowane przez Kyocera Corporation produkty są obojętne chemicznie co ma ogromne znaczenie w procesie przygotowywania zdrowych posiłków. Nie wydzielają jonów metalu, nie zmieniają smaku czy też koloru potrawy. Przykładowo krojone warzywa i owoce nie będą miały ani metalicznego posmaku ani nie będą brązowieć.
- elektryczna ostrzałka do noży stalowych i ceramicznych,
- zasilana bateriami (brak w zestawie),
Wymiary: 15 x 8 x 7 cm (dł. x szer. x wys.)
Materiał: tworzywo sztuczne
Kolor: czarny
Kolekcja: Kitchen Accessories
Kyocera Corporation jako jedna z pierwszych firm wprowadziła na rynek noże ceramiczne i należy do największych producentów tego typu narzędzi na świecie. Legendarna japońska korporacja od 1984 roku opracowuje własne zaawansowane materiały ceramiczne, wytwarzane na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2) oraz węglika cyrkonu (ZrC) o wysokim stopniu gęstości i czystości.
W rezultacie narzędzia ceramiczne Kyocery są odporne na zużycie, nie korodują i nie niszczeją pod wpływem działania kwasów czy zasad, a ich wyjątkowo gładka powierzchnia nie przepuszcza zarazków, olejów ani soli. Noże ceramiczne są obojętne chemicznie i nie wydzielają jonów metali, więc nie zmieniają smaku ani koloru produktów – krojone nimi warzywa czy owoce nie brązowieją i nie grozi im metaliczny posmak. Ultralekkie ceramiczne klingi zachowują niewiarygodną ostrość o wiele dłużej niż ich metalowe odpowiedniki i nigdy nie rdzewieją.