Udostępnij: |
Doskonała ostrzałka do noży kuchennych wyposażona w dużą, gumową przyssawkę zapobiegającą przesuwaniu się jej podczas ostrzenia. Dwustopniowy system kółek ostrzących - ostrzenie zgrubne i ostateczne - nadaje się do ostrzenia każdego typu stalowych noży.
Dane techniczne:
Przeznaczenie :
Zawartość opakowania:
Gwarancja 3 lata.
Instrukcja użycia:
Postaw ostrzałkę na płaskiej powierzchni. Użyj przyssawki by unieruchomić ostrzałkę.
Zacznij ostrzyć nóź przy pomocy jednego lub dwóch stopni ostrzenia, w zależności od tego jak bardzo tępy jest nóż.
Stopień 1 - kółka diamentowe o gradacji 360.
Użyj tego stopnia tylko wtedy gdy nóż jest naprawdę tępy, lub gdy chcesz naostrzyć nóż ceramiczny. By naostrzyć nóż, przesuń go (lekko dociskając) kilkukrotnie przez szczelinę
Stopień 2 - kółka ceramiczne o gradacji 1200
Ten stopień służy do wygładzania powierzchni noża. Można go używać często do podostrzenia noża. By wygładzić nóż - kilkukrotnie, delikatnie przesuń ostrze przez szczelinę.
Tak wygląda ostrzenie na tej ostrzałce w praktyce
.