Udostępnij: |
DAN WOO
Nóż szefa kuchni
Idealny nóż do każdej kuchni. Wielowarstwowe ostrze składa się z twardego rdzenia wykutego z japońskiej stali VG10, którą obłożono 66 warstwami miękkiej stali (33 warstwy na stronę) by zapewnić nożowi odpowiednią elastyczność.
Młotkowanie w górnej części noża pomaga w krojeniu np pomidorów czy sera, zapobiegając zbytniemu przyklejeniu się krojonych potraw do ostrza.
Rękojeść wykonano z G10, czyli laminatu składającego się z warstw włókna szklanego zatopionego w żywicy epoksydowej. G10 jest, odporne na uderzenia, działanie większości czynników chemicznych oraz niskich i wysokich temperatur. Dodakowo jest antypoślizowe i ma doskonałą przyczepność.
Metalowe zakończenie rękojeści pozwala na użycie noża do rozgniatania np. czosnku.
Specyfikacja
Stal: - Rdzeń VG10 obłożony 66 warstwami stali (33 na stronę)
Hartowanie - 60 HRC
Długość ostrza: 200mm
Rękojeść: G10
Waga: 257g
Każdy nóż zapakowany jest w prezentowe pudełko
Unboxing noża